Баскетбол в колежа

Баскетболът е интензивен физически спорт, който изисква висока сърдечна издръжливост, бързи движения и вземане на правилни решения под напрежение. Това е един от малкото спортове, които съчетават всички достойнства на атлета в едно и изискват високо ниво на екипност и спортно майсторство, за да покажат успех. Въпреки популярните схващания, породени от звездните изпълнения на индивидуални играчи от любими отбори, баскетболът не е индивидуален спорт и възможността за ефективна екипна работа е най-важното умение, което младите играчи могат да развият.
Баскетболът се радва на голяма популярност сред учениците в колежа и в момента в училището има четири баскетболни отбора на ниво "напреднали": два за момчета и два за момичета, които се гордеят със своята отдаденост и постижения.
От създаването на училищната лига на NALB, баскетболните отбори на колежа се доказват като силно конкурентни. Всъщност, отборът на момчетата спечели два пъти първенството в лигата, включително и скорошния сезон 2019-2020. Баскетболните отбори на колежа са участвали също и в Международния турнир WBAIS, където се представиха завидно добре.

„От осемгодишна възраст играя баскетбол и винаги съм хранила любов към спорта. Когато получих възможност да го съчетая с любовта си към работата с ученици, веднага се впуснах в нея. Да стана треньор на отбора на момичета в колежа е апогей на времето ми, прекарано в това училище. Отдадеността и издръжливостта, които нашите състезателки демонстрират, са ненадминати и ме карат да се гордея, че съм част от отбор като нашия.“

Хода Ибрахими, треньор на отбора на момичетата и преподавател по биология в колежа

 

„Захванах с подготовката на баскетболния ни отбор, за да насърчавам любовта към играта тук в колежа, да подпомагам младите спортисти да развиват баскетболните си усет и умения и, също така, да общувам с учениците извън класната стая.“

Камерън Найт, треньор на баскетболния отбор на момчетата и преподавател по английски език и литература

acs-basketball_10jpg