Лаборатория Роботика - ексклузивно от 22 до 26 юли

Искате ли да научите децата си на логическо мислене и работа в екип? Искате ли те да използват технологиите по естествен начин като средство да творят и променят света?

Ако вкъщи имате един млад изследовател, това обучение е точно за него.
5 дни роботи, възобновяеми енергийни източници и спорт в уникалната база на Американския колеж.

Програма
Технологията е съществена част от живота и ежедневно променя начина, по който се учим, общуваме и работим. Целта на програмата е да подготви децата за промените, които ги очакват, и да ги стимулира да бъдат активни творци, а не пасивни потребители -  не е да направи от детето програмист или инженер, а да въведе логическо мислене, работа в екип и търпение. Идеята е да извадим скрития у всяко дете талант и да провокираме в него откривателя, иноватора и твореца. 

Роботика и възобновяеми източници с Технократи®

Роботика
Работният процес се фокусира върху изграждането на робота в екип от двама. По време на този процес децата се учат как да се справят с емоциите, да работят с друг човек и да осъзнават и поправят собствените си грешки. След като всеки екип изгради своя робот, ние обсъждаме най-важните части: мозък (процесор), двигатели и сензори. Не на последно място, заедно поставяме основите на програмирането чрез изучаване на блоковото програмиране, алгоритмите и критичното мислене.

Възобновяеми енергийни източници
Светът покрай нас постоянно се променя. С помощта на новите технологии и добри идеи човечеството гради своето по-добро бъдеще. Обучението се фокусира върху разбирането и прилагането на възобновяеми енергийни източници и добиване на енергия от слънце, вятър и вода.
Част от експериментите включват:
- захранване на електрическа верига със слънчев панел;
-  вятърна турбина по оригиналния модел на аеронавтиката на НАСА;
- разделяне на водата на съставните й молекули;
- използване на водород за задвижване на автомобили. 

Спорт
Редуваме обучението със спорт, за могат децата да се раздвижат, да отпочинат и да успеят да се използват отново своя изследователски потенциал.  Спортните занимания дават богат избор за игри на открито и закрито. Със своя зелен парк и закрити спортни съоръжения колежът предоставя разнообразни възможности за спорт. Съобразено с индивидуалните възможности на всяко дете, предлагаме футбол, волейбол, баскетбол, софтбол, фризби, тенис на корт, бадминтон, тенис на маса. За по-малките организираме игри като топка над въже, народна топка, подвижни и сюжетни игри, щафетни игри, познавателни игри и гимнастика.

За кого е подходящо това обучение?
Деца с интерес към технологиите
Деца, които имат нужда да се учат на работа в екип
Деца, който харесват предизвикателствата и забавлението в работата с роботи 

Възраст
Деца на възраст от 7 до 14 години.

Ниво на владеене на английски език
Програмата се провежда на български и английски език. Деца, които говорят само английски, също са добре дошли. За българските деца не се изисква ниво на владеене на английски. Терминологията и командите на английски език се усвояват от децата в процеса на работата. 

Цена
490 лв. с ДДС
Цената включва занимания в 8 учебни часа на ден, използване на комплекти по роботика и възобновяеми източници, използване на Maker Space и спортните съоръжения на колежа и обяд и следобедна закуска в столовата на колежа.

Регистрация
1. Свържете се с офиса на Външни програми на Американския колеж, за да получите документи за регистрация.
2. Резервирайте мястото си като подпишете договор и заплатите учебната такса.
*Моля, обърнете внимание, че мястото на детето ви е гарантирано само след плащане на таксата.
**За сформиране на група са необходими 8 деца. 

Контакти
Офис „Външни програми“
Работно време: понеделник - петък 
Тел.: + 359 2 974 41 44, 02 434 10 12, 02 434 10 10 
E-mail: courses@acs.bg