Лятно училище 2020


В настоящата епидемична обстановка в България здравето на нашите служители, ученици и техните семейства е основен приоритет за Американския колеж в София. Тази година лятното училище ще се проведе присъствено в колежа при стриктно спазване на мерките за безопасност. Продължаваме да следим развитието на епидемията от коронавирус и ще изпълним всички препоръки на българските здравни и образователни власти.


Записването за лятното училище продължава. Тестът за входящо ниво се провежда онлайн. Моля, свържете се с нас, за да запишем час за тест и да започнем процеса на регистрация.


След 15 юни ще се свържем с всички родители, чиито деца са положили теста, за подписване на документите за регистрация.

За лятното училище

Всяко лято деца от цяла България идват на лятно училище в Американския колеж в София. По време на престоя им при нас те имат възможност да усъвършенстват знанията си по английски език, да учат в една от най-добрите образователни институции в страната и да им преподават учители, чиито новаторски методи превръщат престоя им в незабравимо преживяване. Американският колеж разполага с живописен кампус в тиха и защитена местност. Нашият вековен парк се превръща в зелена класна стая за голяма част от дейностите на лятното училище.

Ние предлагаме пълно потапяне в англоезична среда на всичките ни възпитаници, без значение от възрастта и степента, до която владеят езика. Вярваме, че това е единственият начин децата да почувстват езика и да започнат да го ползват естествено. Дневната програма включва 4 академични часа английски език и допълнителни предмети като спорт, сценични изкуства и приложни науки.  Всички предмети се преподават на английски език.

Тази година обучението по английски език ще се базира на платформата BrainPop, платформа за изучаване на английски език, подходяща за всички възрасти.  Тя предлага интерактивен и занимателен начин за изучаване на езика, съдържа огромно разнообразие от учебни материали, библиотека от образователни игри и ресурси. BrainPOP е чудесно решение за привличане и задържане вниманието на курсистите и усвояването на знания по естествен за децата начин – чрез игри и забавления.

Всеки ден децата получават топъл обяд и следобедна закуска в трапезарията на колежа. Разполагаме и с медицински екип на място.

За кого е подходящо лятното училище?

Записваме деца от 6 до 14 годишна възраст с ниво на владеене на английски език от напълно начинаещи до напреднали.

Формиране на групите
Децата се разделят в групи според нивото на владеене на английски език и възрастта им. Познанствата с други деца не са критерий при формиране на групите. Деца, които се познават, могат да бъдат в една група, само ако нивото им на владеене на езика е едно и също. Това се преценява на предварителен тест за входящо ниво.

Период на провеждане

Програмата ще започне на 29 юни и ще продължи до 21 август в 8 последователни седмици. Можете да запишете детето си за всяка една от осемте седмици или за по-дълъг период от време. Най-краткият период за участие е една седмица (5 дни).

Нашият съвет е да изберете период от четири седмици, тъй като е най-ползотворен за усвояване на нови знания. За информация, 6 седмици обучение в лятното училище се равняват на обучението в един целогодишен курс по английски за деца. Можете също да резервирате период от четири седмици, детето Ви да дойде за седмица или две при нас, след което до го заведете на почивка и да се върнете при нас по-късно. 

Програмата е всеки делничен ден от 9:30 до 16:30 ч. Обядът се сервира в 12:30 ч., а следобедната закуска – в 16:00 ч. Децата се предават на родителите в 16:30 часа.  

Цена

Всички учебни материали, преподаването, храната и ДДС са включени в цената. Колкото по-дълъг е престоят Ви при нас, толкова по-ниска става цената на седмица. 

Брой седмици

Цена в лева

1 седмица

625

2 седмици

1250

3 седмици

1650

4 седмици

1800

5 седмици

2250

6 седмици

2700

7 седмици

3150

8 седмици

3600


Всички цени са с ДДС.

Отстъпки:
-        10% за настоящи курсисти през учебната 2019-2020 г.
-        10% за второ и трето дете от същото семейство

*Един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка.

Как да се регистрирате

  1. Свържете се с нас, за да получите информация и резервирате час за тест.
    2. Направете онлайн тест.
    3. Резервирайте конкретен период за участие в лятното училище.

След приключване на извънредната ситуация ще се свържем с всеки клиент, който е резервирал период на участие, за да направите регистрацията. Мястото на курсиста е гарантирано, само след плащане на таксата за обучение.

Американският колеж в София е готов да изпълни всички мерки, наложени от Министерството на образованието и науката, както и Министерството на здравеопазването, за да запази здравето на нашите ученици и техните семейства. Ако имате въпроси, свързани с нашата политика за COVID-19, моля, свържете се с административния екип на Външни програми.

СЪВЕТВАМЕ ВИ РАНО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД, ЗА КОЙТО ИСКАТЕ ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕТЕТО СИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

Дати за тестове за входящо ниво в периода май и юни 2020 г.

Всеки делничен ден провеждаме тестове в описаните времеви периоди. Тестът отнема около 15–20 минути, след което преподавателят дава обратна връзка за нивото на децата. Тестовете се провеждат само след предварителна резервация.

вторник – от 12:30 ч. до 18:30 ч.
сряда – от 12:30 ч. до 18:30 ч.
петък – от 12:30 ч. до 18:30 ч.
събота (без 30 май) – от 10:30 ч. до 17:30 ч.

Програма

Английски език
Сред приятели темите и историите от книгите оживяват. В нашето обучение децата са не само ученици, но и автори, и главни герои в приключения и проекти. Обучението по английски език е интензивно – 80 часа за четири седмици. Работата цели развиване на езикови умения, създаване на умения за четене и писане, обогатяване на речника, повишаване на комуникативните умения на децата и създаване на реална среда за практикуване на езика.

Тази година обучението по английски език ще се базира на платформата BrainPop, платформа за изучаване на английски език, подходяща за всички възрасти.  Тя предлага интерактивен и занимателен начин за изучаване на езика, съдържа огромно разнообразие от учебни материали, библиотека от образователни игри и ресурси. BrainPOP е чудесно решение за привличане и задържане вниманието на курсистите и усвояването на знания по естествен за децата начин – чрез игри и забавления.

Природни науки
Светът на науката е навсякъде около нас. Вълнуващо е, че естествено сме заобиколени от наука. Децата възприемат науката с любопитство и без страх. Те обичат природата и са истински заинтригувани от нейните живи същества и неживи материи.

В Американския колеж отвеждаме децата на пътешествие сред дивия живот на нашия парк и ги учим да го уважават и ценят. Голяма част от уроците ни се провеждат навън, където децата могат да наблюдават, да докоснат и да почувстват природата. Това е най-добрият начин да научат за нея.     

Музика
Часовете по музика подпомагат и допълват подготовката на учениците по английски език. С помощта на песента децата неусетно и лесно научават фрази и изречения. Песните помагат за въвеждането и използването на „езикови модели”, както разговорно, така и писмено.

В допълнение, часовете по музика предлагат емоционално преживяване, свързано с танци и игри, което сплотява и развива приятелските отношения на децата в групата.

Театър
Участвали ли сте някога в театрално представление? Децата го обожават. Те са родени актьори. Театърът подпомага значително развитието на умения, от които детето Ви ще се нуждае през целия си живот. Говорене и поведение пред публика, работа в екип, презентационни умения са само част от уменията, които ще усъвършенстваме в часовете по театър. Наред с това, правенето на театър е истинско удоволствие и децата му се наслаждават.

Спорт
Спортните занимания дават богат избор за игри на открито и закрито. Със своя зелен парк и закрити спортни съоръжения колежът предоставя много възможности за спорт. 

Съобразено с индивидуалните възможности на всяко дете,предлагаме футбол, волейбол, баскетбол, софтбол, фризби, тенис на корт, бадминтон, тенис на маса. За по-малките организираме игри като топка над въже, народна топка, подвижни и сюжетни игри, щафетни игри, познавателни игри и гимнастика.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОТРАНО МЯСТО ЗА ДЕТЕТО СИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

Контакти
Офис „Външни програми“
Работно време: (юли – септември) понеделник – петък и (октомври – юни) – понеделник - събота 
Тел.: + 359 2 974 41 44, 02 434 10 12, 02 434 10 10 
E-mail: courses@acs.bg