Ученик от Американския колеж със златен медал от Международната олимпиада по физика

Веселин Караджов е единственият български ученик със златен медал от 43. Международна олимпиада по физика, която се проведе на 15 юли в гр. Талин, Естония.

Националният ни средношколски отбор по физика се представи отлично – освен златния медал, спечелен от Веселин, участниците в отбора спечелиха още два сребърни и един бронзов медал. Тази година в Международната олимпиада по физика са се състезавали отбори от общо 82 държави. Поздравяваме с големия успех Веско, целия български отбор и ръководителите му!

 

Веселин Караджов завърши Американския колеж в София през май 2012 г. Той получи специалната награда на Катедрата по природни науки за успехите му в областта на физиката и природните науки като цяло. Пожелаваме му много успехи и занапред – вече като студент в Университета „Кеймбридж” в Англия!

 

На 25 юли Президентът на България Росен Плевнелиев награди с почетни грамоти учениците от националните ни отбори по физика и по математика, които се завърнаха с отличия от международните олимпиади в Естония и Аржентина (Веселин е шестият отдясно-наляво).