Честита нова 2020 г. от клуб Interact!

В началото на 2020 г. споделяме едно послание от клуб Interact и дванайсетокласничките Изабела Миланова, президент и Ивета Петровска, вицепрезидент:

„През 2020 г. ви призоваваме да сте благосклонни и да правите добро. Усмихвайте се на непознати. Помагайте на възрастни хора с торбите им. Отстъпете мястото си в автобуса. Дарявайте. Бъдете доброволци. На пръв поглед тези дейности може би изглеждат като много усилия, но в действителност не са. Един момент, час или ден, прекаран в занимание с нещо, което помага на другия, е добре прекарано време. Гарантираме, че няма да съжалявате.

През 2019 г. нашият клуб значително увеличи броя на проектите в полза на обществото, които организира и в които участва. През ноември учениците от клуба от 9. до 12. клас организираха в цялото училище кампания за набиране на храна. С помощта на съученици, родители, преподаватели и представители на администрацията, само за 4 дни клубът събра над 200 кг. консервирана и пакетирана храна за фондация „Хора за хората“, която разпределя дарения в 10 институции за грижи за деца в неравностойно положение.

В началото на декември учениците от Клуб Interact използваха средства, набрани чрез кампания, за да закупят храна, хигиенни продукти и коледни сладки за 3 дома за деца, лишени от родителски грижи в Павликени, България, като продуктите бяха транспортирани до там безплатно благодарение на щедрото предложение от Спиди.

В края на 2019 г. посетихме и дома за възрастни хора „Зоба Б-5“ в София. За тях закупихме храна и ръчно изработени коледни картички, пяхме песни, играхме народни танци и разговаряхме. Само за два часа и половина успяхме да ощастливим тези хора и да станем свидетели на връзката между двете поколения.

Това са само някои примери. Свършихме много работа в полза на обществото, което не само помогна на други, но ни помогна да срещнем нови хора, да заздравим приятелствата вътре в клуба и да научим много. Опитайте и вие. Очаквайте предстоящите проекти от нас и други клубове в колежа, които помагат на животни, околната среда и т.н. Присъединете се към клуб Interact и общността на колежа в усилията ни да правим повече добро през 2020 г.“