Топ резултати на физиците ни във Вършец

На Пролетното национално състезание по физика, което се проведе от 8 до 10 март във Вършец, учениците от колежа грабнаха 5 от 9 възможни медала във възрастовите групи, в които се състезаваха.

„Всички се върнаха уморени, но много развълнувани и дори по-амбициозни отпреди”, сподели ръководителят на Катедрата по природни науки д-р Красимира Чакърова и съвсем скоро ще разберете защо.

Забележително отборът на зрелостниците от колежа се класира на първо място в страната, а единадесетокласниците взеха среброто отборно!

Във възрастовата група на деветокласниците и десетокласниците, които се състезаваха по една и съща тема (по новия регламент), имаше общо 120 състезатели. Златният медалист от Олимпиадата по астрономия (2018) десетокласникът Тодор Кюркчиев се класира на трето място в страната и получи бронзов медал!

В по-горните възрастови групи, единайсетокласниците Николай Митев и Гергана Пейкова се класираха съответно на второ и трето място в страната. Дванайсетокласниците Йоана Николова и Георги Вичев също взеха съответно сребърен и бронзов медал. Николай Миладинов стана пети в страната и получи втора награда.

В допълнение четирима ученици на колежа получиха награди за отличните си резултати: сред десетокласниците Константин Георгиев взе втора награда, а Драгомир Ганев и Иво Йорданов - трета, каквато взе и единайсетокласникът Спас Димитров.

Поздравления за нашите всепризнати физици, ученици и преподаватели, за тези страхотни резултати!