Двама колежани спечелиха Националното състезание по дебати BDA Open 2019

В края на миналата седмица единайсетокласничката Никол Михова и деветокласникът Алек Селвелиев спечелиха Националното състезание по дебати BDA Open 2019. Американския колеж в София представляваха 7 отбора, най-много спрямо всички участващи училища. Завършилите колежа Йоана Вълова ’18 и Кристия Навущанова ’19 бяха в ролята на съдии на турнира, а Йордан Георгиев ’19 е водещ в изработването на „Наръчника на дебатьотра“, чиято премиера се състоя по време на събитието.

Според президента на Клуба по дебати в колежа Захари Николаев, за да се подготвят, Никол и Алек провеждат тренировъчни дебати ежеседмично в и извън клуба, подготвят аргументи за теми от предишни турнири и активно се запознават с последните новини и актуалните събития.

„Определено сме свидетели на началото на златна ера. Вече виждам в интернет да се шегуват как колежът печели всеки турнир. Това, което ме вълнува най-много, е ангажираността и мотивацията на най-младото поколение дебатьори в колежа. Надявам се, че новото ръководство, което предстои да видим догодина, ще продължи да носи духа на Клуба по дебати в Американския колеж в София и да работи в посока повече наши ученици да могат да се състезават на международно ниво. От хората, които ще поемат клуба догодина очаквам единствено пълноценни усилия, защото – в крайна сметка – приемат наследство, което трябва да отстояват.“ – коментира Захари Николаев.

Поздравления за победителите и всички дебатьори от колежа и пожелания за още много успехи напред!