Английски и наука

Английски и наука е курс, разработен на базата на успешния опит на нашите ваканционни програми. Обучението по английски е по-забавно, когато се провежда на открито или в комбинация с науката. Част от курса е посветена на придобиването на нови езикови умения и цели да научи децата да четат и пишат, да обогатят речника си, да подобрят комуникационните си умения и да се потопят изцяло в англоговорящата среда.  Останалите часове са посветени на усвояването на вече придобитите езикови умения с помощта на науката. Изследователската среда е доказано най-богатата в общуването. Това прави уроците ни по наука идеално място за успешно усвояване на придобитите познания по английски. Науките осигуряват широк набор от умения и знания, които са от съществено значение за развитието на общата култура на децата. Проектите и изследователската работа насърчават концептуалното мислене, помагат на децата да разширяват идеите си, насърчават ги да използват въпроси от отворен тип и осигуряват напредък в езика. Писмените знания се затвърждават с подготвяне на проекти. Благословен с богата на екосистеми околна среда, Американският колеж в София е идеалното място за изследване на природата и заобикалящата ни среда. Тук естествено се проявяват удивлението и откривателството у децата. Преподавателите в екипа са висококвалифицирани учители по английски език и по науки.

За кого е подходящ този курс? За деца на възраст 6 – 11 години, които не са напълно начинаещи, а имат основни познания по езика. 

  • Първата група на възраст 6-7 години с ограничени познания по английски език започват изучаването на езика с начален курс, съответстващ на подготвително ниво за A1 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР).
  • Втората група на възраст 8-9 години, които са усвоили основни комуникативни умения. Тя съответства на първата част на ниво A1 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР).
  • Третата група на възраст 9-10 години, които са усвоили комуникативните умения от първата част на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка. Нивото покрива втората част на А1.
  • Четвъртата група на възраст 10-11, които са усвоили уменията за ниво А1 и покрива ниво А2 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР).

Къде? Курсът се провежда в сграда Сандърс. Нейната локация можете да намерите на картата с всички сгради на терирорията на Американския колеж.

Продължителност и график: 

  • 2 модула по 60 академични часа всеки
  • Сряда - 13:30ч. -17:10ч. 
    • Модул 1: 11 октомври 2023 - 31 януари 2024
    • Модул 2: 7 февруари 2024 - 29 май 2024

Ползи от курса:

Потапяйки се в забавна и творческа англоговоряща среда, с течение на времето децата изграждат езикови умения.  Те участват в изследователски пътешествия в нашия вековен парк, където научават думи и фрази, свързани с природата и заобикалящата ни среда. Учител с майчин английски език обучава децата да общуват ефективно и уверено в ежедневните ситуации. В зависимост от възрастта им те започват да четат или подобряват своите умения за четене и писане, надграждат речника си по различни теми и имат шанса да работят изцяло на английски език.

Ранна цена за модул 1370 лв
Ранна цена за модул 1 и модул 2 2500 лв
Редовна цена за модул 1470 лв
Редовна цена за модул 1 и модул 2 2650 лв

* Цените за ранна регистрация са валидни до 15 септември 2023г.
** Всички цени са с включено ДДС
*** Отстъпки (един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка)

  • 10% за второ и трето дете от същото семейство
  • Студенти от учебната година 2022-2023 мога да се възползват от цените за ранна регистрация през цялата учебна година 2023-2024