Павлина Маринова

майка на двама възпитаници на колежа

Американският колеж в София успешно реализира мисията си да възпитава и да вдъхновява младите хора да следват мечтите си, като ги подготвя напълно конкурентноспособни на световно ниво.

Елизабет Филипова-Алексиева

майка и леля на трима възпитаници на Американски колеж в София

За мен Американският колеж в София е всичко онова, за което един родител мечтае за своето дете – най-доброто!

Писмо от Президента

Скъпи родители,

 

Съпругата ми Джейн и аз вече се настанихме в къща „Бляк“ на територията на колежа и започнахме да се запознаваме с членове на училищната общност. И за двама ни е голямо удоволствие да бъдем тук. Нямаме търпение да се запознаем и с Вас през следващите седмици и месеци. Ако също като нас наскоро сте станали част от Американския колеж, споделяме вълнението Ви от присъединяването към тази прекрасна образователна общност със забележително минало и динамично настояще. Вече имах честта да се запозная с повечето преподаватели и голяма част от представителите на персонала и знам, че цялото училище с нетърпение очаква да опознае новоприетите Ви синове и дъщери през есента.

Ако децата Ви вече са прекарали година или повече в Американския колеж, то познавате отлично подготвените преподаватели и персонал и изключителните образователни възможности, с които разполагат нашите ученици. Вече знаете, че общността ни е отворена и цени високо образованието, както и традициите на тази единствена по рода си институция. С нетърпение очаквам да започна работа с колегите си в Американския колеж в София и с всички Вас, така че да продължим да предлагаме отлично образование на Вашите синове и дъщери.

Типично за учениците на тази възраст е все още да не знаят кои са, още по-малко – какви биха могли да бъдат. Годините в гимназията са от ключово значение за изграждането на солидна основа за бъдещо обучение. Това са също така важни и ключови години за растеж и открития. Докато с нетърпение се подготвяме за новата учебна година, аз и колегите ми в Американския колеж в София искаме да Ви поканим да се присъедините към нас по пътя на нови открития, който ще извървим с Вашите синове и дъщери.

В рамките на век и половина Американският колеж е преживявал това пътешествие с учениците и техните семейства много, много пъти. Всяка година някои аспекти на пътешествието може да се сторят познати на онези, които са го предприемали преди, и все пак всяка година то е ново и различно. Уверяваме Ви, че годината, която ни предстои, ще бъде пълноценна и интересна, и Ви призоваваме да вземете активно участие в родителските срещи, както и да посещавате спортните състезания, представленията, изложбите и други събития на територията на колежа. Насърчавам Ви най-вече да поддържате връзка с Родителско-учителската асоциация и да откривате начини да се включвате в живота на училището.

Благодаря Ви, че сте част от общността на Американския колеж! С нетърпение очакваме още една прекрасна година.

 

С най-добри пожелания,

Д-р Ричард Т. Юинг-младши

Президент, Американски колеж в София