Родители

Писмо от Президента

Скъпи родители,

С разгръщането на седмиците в месеци, учебната година започва да придобива форма и вид. Като родител на деца, посещавали уважавани международни училища и които сега са възрастни и си проправят път в света, споделям чувството на гордост, което всеки от вас, който чете това послание, вероятно изпитва от това, че е избрал Американския колеж в София. Вярно е, че ние сме училище, което изисква академично внимание, но също така сме и академична институция, която приветства и любознателното поемане на рискове, така че мечтите да имат шанс да станат реалност.

Ако сте родители на пораснали колежани, вече познавате забележителното качество на преподавателите и служителите в колежа и изключителните образователни възможности, достъпни за учениците в това училище. Вече знаете, че това е гостоприемна общност, която вярва силно в стойността на образованието, а също и в ценностите на тази неповторима институция. Очаквам с нетърпение да работя с колегите ми и с всички вас, за да осигурим превъзходно образователно изживяване в колежа за вашите деца.

Колежът остава ангажиран към развиването на общност, известна с изключителните си преподаватели и ученици. Важно е, обаче да обърнем внимание и на величината на нашата родителска общност. А тя е впечатляваща. Сред вас са родители и професионалисти, които въплъщават ценностите на тази институция. Предстоящата година ще бъде пълноценна и завладяваща за вашето дете, нека бъде такава и за вас! 

Тази година е специална. Колежът празнува 30-тата годишнина от повторното си отваряне през 1992 г. Приканвам ви да бъдете активни участници в живота в колежа. Така вашият принос ще е значим, заедно нашият приност ще е от още-по голямо значение. Моля, замислете се какъв би могъл да е той. Също така, обмислете дали ще се присъедините към мен, за да обсъдим начините, по които родителската общност може да се да участва активно в живота на нашето училище, процъфтяващо през последните 30 години със своята 162-годишна история. 

От името на тази изключителна общност приветствам всеки от вас в една изключителна година.

С най-добри пожелания,
Емили Сарджент-Бийзли
Президент на Американския колеж в София

Павлина Маринова

майка на двама възпитаници на колежа

Американският колеж в София успешно реализира мисията си да възпитава и да вдъхновява младите хора да следват мечтите си, като ги подготвя напълно конкурентноспособни на световно ниво.

Елизабет Филипова-Алексиева

майка и леля на трима възпитаници на Американски колеж в София

За мен Американският колеж в София е всичко онова, за което един родител мечтае за своето дете – най-доброто!