Пролетно училище 2021

5 - 9 април 2021 г.


В отговор на последните разпоредби на Министерство на здравеопазването за удължаване на временните противоепидемични мерки, пролетното училище на Американския колеж в София ще се проведе с деца в предучилищна възраст и ученици до 4 клас. Колежът следи развитието на епидемиологичната обстановка и прилага най-строги мерки за осигуряване на безопасна и здравословна учебна среда.

Регистрацията започва на 4 февруари. За повече информация, свържете се нас на courses@acsbg.org или +359 2 9744144.

Пролетното училище е перфектното място за прекарване на ваканцията за деца на възраст 6 – 10/11 години. Ученици от цяла България идват тук да учат английски, да срещнат нови приятели, да усетят духа на Американския колеж и да се забавляват. Всички предмети се изучават на английски език. Програмата предлага пълно потапяне в англоезична среда. 

Децата се разделят на групи по ниво на владеене на английски език и по възраст. Начинаещите също са добре дошли на пролетно училище. Преподавателите ни притежават най-високите международни квалификации и имат задълбочен опит с деца от всички възрасти. 

Всеки ден от 9:30 до 16:30 часа програмата комбинира изучаване на английски език с изследване на вековния парк на колежа в часовете по природни науки и много движение в часовете по спорт. А представлението в класа по драма, което ще ви разсмее и разплаче, ще накара децата още повече да обичат пролетното училище. Надяваме се да имаме възможност да го покажем и пред родителите. 

Американският колеж  в София предоставя всички учебни материали. Топъл обяд и следобедна закуска се сервират в трапезарията на колежа. На място разполагаме и с медицински екип.  

Часовете по английски език ще пренесат децата в завладяващия свят на африканската джунгла, където те ще се забавляват с лъвове, хиени, маймуни и диви птици.

Курсистите ще подобрят значително уменията си за четене, писане, говорене и слушане с помощта на световноизвестна екранизирана история. Темите за съдбата, надеждата и предателството ще завладеят нашите курсисти и ще ги ангажират в игри, дискусии и даже театрално представление. 

Театър: Децата обожават театъра. Те са родени актьори. Театърът подпомага значително развитието на умения, от които детето се нуждае през целия си живот. Говорене и поведение пред публика, работа в екип, презентационни умения са само част от уменията, които ще усъвършенстваме в часовете по театър. Наред с това, правенето на театър е истинско удоволствие и децата му се наслаждават.

В последния ден на пролетното училище всички възпитаници ще участват в представление. Надяваме се епидемиологичната обстановка да ни позволи да го представим и пред родителите: Един ден богатият и пищен горски дом на причудливо семейство животни е разтърсен от парти на безотговорни посетители. Как ли групата от пухкави създания ще успее да се отърве от неканените гости?

Часовете по природни науки ще отведат децата в екосистемата на джунглата и ще ги запознаят с нейния растителен и животински свят. 

Спортът ще предложи разнообразие от дейности, свързани с джунглата – справяне с препятствия, ориентиране, танци и др. 


Период на провеждане
5 – 9 април 2021 г. Всеки ден от 9:30 до 16:30 часа.
Обядът се сервира в 12:30 ч., а следобедната закуска - в 16:00 ч.

Цена в лева
Ранна регистрация – 570 с ДДС (валидна до 13 март 2021 г.)
Стандартна регистрация – 625 с ДДС (валидна от 14 март до 2 април 2021 г.) 

*Цената за ранна регистрация важи за всички настоящи курсисти на Външни програми за целия период на регистрацията.
**10% отстъпка за второ и трето дете от същото семейство.
***Един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка.


Как да се регистрирате

  1. Свържете се с офис Външни програми, за да зададете своите въпроси и да запишете детето за входящ онлайн тест.
  2. Съдействайте на детето да положи теста онлайн. 
  3. Резервирайте място за детето си като подпишете договор и заплатите таксата.

*Моля, обърнете внимание, че регистрацията е завършена само след получаване на таксата.

СЪВЕТВАМЕ ВИ РАНО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ МЯСТО ЗА ДЕТЕТО ВИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

ТЕСТОВЕ ЗА ВХОДЯЩО НИВО
От вторник до събота провеждаме тестове в описаните времеви периоди. Тестът отнема около 15 минути, след което преподавателят дава обратна връзка за нивото на децата. Тестовете се провеждат само след предварителна резервация.

Тестове през февруари и март:
всеки вторник – от 10:30 ч. до 13:30 ч. и от 16:00 ч. до 17:30 ч.
всяка сряда – от 10:30 ч. до 12:30 ч.
всеки четвъртък - от 10:30 ч. до 12:30 ч. и от 15:30 ч. до 17:30 ч.
всеки петък - от 10:30 ч. до 18:00 ч.
събота, 6 март - от 10:30 ч. до 12:30 ч.

Формиране на групите
Децата се разделят в групи според нивото на владеене на английски език и възрастта им. Познанствата с други деца не са критерий при формиране на групите. Деца, които се познават, могат да бъдат в една група, само ако нивото им на владеене на езика е едно и също. Това се преценява на предварителен тест за входящо ниво.

Горещо препоръчваме да се свържете с нас по-рано. Местата се запълват бързо.

Контакти
Офис „Външни програми“
Работно време: (юли – септември) понеделник – петък и (октомври – юни) – понеделник - събота 
Тел.: + 359 2 974 41 44, 02 434 10 12, 02 434 10 10 
E-mail: courses@acs.bg