Пролетно училище 2023

Дати за записване и започване на пролетното училище през 2024г. очаквайте скоро.

Пролетното училище е перфектното място за прекарване на ваканцията за деца на възраст 6 – 12 години. Ученици от цяла България идват тук да учат английски, да срещнат нови приятели, да усетят духа на Американския колеж в София и да се забавляват. Всички предмети се изучават на английски език. Програмата предлага пълно потапяне в англоезична среда.

Децата се разделят на групи по ниво на владеене на английски език и по възраст. Начинаещите също са добре дошли на пролетно училище. Преподавателите ни притежават най-високите международни квалификации и имат задълбочен опит с деца от всички възрасти. Деца, които се познават, могат да бъдат в една група, само ако нивото им на владеене на езика е едно и също.

Всеки ден от 9:30 до 16:30 часа програмата комбинира изучаване на английски език с любопитни занимания в часовете по изкуства и природни науки и много движение в часовете по спорт. родителите. Колежът предоставя всички учебни материали. Топъл обяд и следобедна закуска се сервират в трапезарията на колежа. На място разполагаме и с медицински екип.  

Занимания по време на пролетното училище през 2023:

Английски език: Тази година темата на пролетното училище ще бъде „Пролетта, пролетното равноденствие и Великден“. Курсистите ще подобрят значително уменията си за четене, писане, говорене и слушане чрез различни творчески и научни проекти, изследвайки света, докато природата оживява отново след дългата зима. Ще изследваме пролетните традиции по света, ще проучим научната страна на пролетта, ще се включим в традиционни великденски и пролетни занаяти и ще разгледаме стихове, книги и песни, посветени на пролетта. Книги, филми, образователни платформи и разнообразие от научни и занаятчийски дейности ще помогнат на децата развият езиковите си умения по естествен и забавен начин.

В последния ден от Пролетното училище всички деца и младежи ще се съберат, за да участват в „лов на великденски яйца“ и ще споделят научените песни, стихове и пролетни шапки.

Природни науки: Часовете по природни науки ще отведат по-малките на пътешествие с книгата „Забавна наука“. Те ще изпълняват „инженерни“ проекти и ще се научат как да използват „шестте прости машини“ - клин, винт, лост, макара, наклонена равнина, колело и ос.

Изкуство:  „Природата е нашето най-голямо вдъхновение и ни помага да открием и разберем живота“ е темата на часовете по изкуство. Всеки ден децата ще работят по различен проект. Ще декорират саксии, ще рисуват върху платно, ще изработват хранилки за птици и мандали от вълна.

Спорт: Спортните занимания ще предлагат широка палитра от спортове. Да се надяваме, че времето ще бъде хубаво и ще можем да се насладим на пролетта в парка на колежа. 

Продължителност и график: Очаквайте скоро.

Как да се запишете за участие? Очаквайте скоро.

Ранна регистрация 625 лв
Редовна цена за регистрация 690 лв

* Цените за ранна регистрация са валидни до 18 март 2023г.
** Всички цени са с включено ДДС
*** Отстъпки (един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка)

  • 10% за второ и трето дете от същото семейство
  • Студенти от учебната година 2021-2022 мога да се възползват от цените за ранна регистрация през цялата учебна година 2022-2023.

Контакти

📞 02 974 4144
📧 courses@acsbg.org