Лятно училище 2021

28 юни - 20 август 2021 г.

Записването за лятното училище продължава. Тестът за входящо ниво се провежда на място в колежа. За да запишете час за тест, моля свържете се с нас от вторник до четвъртък от 13:30 ч. До 15:30 ч.


В настоящата епидемична обстановка в България здравето на нашите служители, ученици и техните семейства е основен приоритет за Американския колеж в София. За да дадем на децата възможност максимално да се насладят на лятното училище, се стараем то да се проведе присъствено в колежа при стриктно спазване на мерките за безопасност. Следим отблизо развитието на коронавирус епидемията и изпълняваме всички препоръки на българските здравни и образователни власти.

За лятното училище

Всяко лято деца от цяла България идват на лятно училище в Американския колеж в София. По време на престоя им при нас те имат възможност да усъвършенстват знанията си по английски език, да учат в една от най-добрите образователни институции в страната и да им преподават учители, чиито новаторски методи превръщат престоя им в незабравимо преживяване. Американският колеж разполага с живописен кампус в тиха и защитена местност. Нашият вековен парк се превръща в зелена класна стая за голяма част от дейностите на лятното училище.

Ние предлагаме пълно потапяне в англоезична среда на всичките ни възпитаници, без значение от възрастта и степента, до която владеят езика. Вярваме, че това е единственият начин децата да почувстват езика и да започнат да го ползват естествено. Дневната програма включва 4 академични часа английски език и допълнителни предмети като спорт, изкуства и приложни науки.  Всички предмети се преподават на английски език.

Обучението по английски предлага интерактивни и занимателни начини за изучаване на езика, огромно разнообразие от учебни материали, образователни игри и ресурси. Високо квалифицираните ни преподаватели привличат и задържат вниманието на децата по естествен начин – чрез игри, забавления и учене чрез опит. Курсистите ни така естествено се потапят в заниманията, че често не осъзнават, че това е учебен процес. Същевременно с лекота и удоволствие усвояват учебния материал.

Всеки ден децата получават топъл обяд и следобедна закуска в трапезарията на колежа. Разполагаме и с медицински екип на място. Общежитието на колежа е отворено и ще приема деца в периода 28 юни – 20 август. 

За кого е подходящо лятното училище?

Записваме деца от 6 до 14 годишна възраст с ниво на владеене на английски език от напълно начинаещи до напреднали.

Формиране на групите
Децата се разделят в групи според нивото на владеене на английски език и възрастта им. Познанствата с други деца не са критерий при формиране на групите. Деца, които се познават, могат да бъдат в една група само ако нивото им на владеене на езика е едно и също. Това се преценява на предварителен тест за входящо ниво.

Преподавателите определят нивото на курсистите спрямо представянето им на теста.

Нива

Нивото на владеене на английски език се определя чрез тест. Има четири основни нива:

Beginner
Децата в тази група са в най-ранна фаза на изучаване на анлийския език. Те познават основни аспекти в езика като азбуката, имена на животни и различни храни, фрази и изрази за запознанство. Те ще се учат как да се държат в различни ситуации на английски език, ще работят за разширяване на лексиката и за усвояване на умение за работа в екип.  

Elementary 
Децата в това ниво познават основните глаголни времена и могат да структурират прости изречения на английски език. Те могат да четат и описват личните си преживявания.  В лятното училище те ще се ангажират с дейности за развиване на произношението, надграждане на уменията за четене, свободно използване на езика и изграждане на увереност в англоезична среда. 

Intermediate 
Децата в тази група владеят по-сложни граматически структури като перфектни времена и специфични термини. Те могат да използват езика с дейтали и в по-креативните му форми. В лятното училище те ще участват в групови проекти и ще изследват разнообразни аспекти от света, който ни заобикаля.  

Intermediate+ 
Децата в тази група владеят английски граматически структури на високо ниво и са способни да ги използват писмено и разговорно. Заниманията ще ги предизвикват да мислят на английски език, да развиват иновативни проекти самостоятелно и в група и да ги представят уверено пред публика. 

Период на провеждане

Програмата ще се проведе в 8 последователни седмици от 28 юни до 20 август. Можете да запишете детето си за всяка една от осемте седмици или за по-дълъг период от време. Най-краткият период за участие е една седмица (от понеделник до петък).

Нашият съвет е да изберете период от четири седмици, тъй като е най-ползотворен за усвояване на нови знания. За информация, 6 седмици обучение в лятното училище се равняват на обучението в един целогодишен курс по английски за деца. Можете също да резервирате период от четири седмици, детето Ви да дойде за седмица или две при нас, след което до го заведете на почивка и да се върнете при нас по-късно. 

Програмата е всеки делничен ден от 9:30 до 16:30 ч. Обядът се сервира в 12:30 ч., а следобедната закуска – в 16:00 ч. Децата се предават на родителите в 16:30 часа.  

Цена

Всички учебни материали, преподаването, храната са включени в цената. Колкото по-дълъг е престоят Ви при нас, толкова по-ниска става цената на седмица. 

Брой седмици

Цена в лева

1 седмица

625

2 седмици

1250

3 седмици

1650

4 седмици

1900

5 седмици

2375

6 седмици

2850

7 седмици

3325

8 седмици

3800


Всички цени са с ДДС.

Отстъпки:
-        10% за настоящи курсисти през учебната 2020-2021г.
-        10% за второ и трето дете от същото семейство

*Един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка.

Как да се регистрирате

  1. Свържете се с нас, за да получите информация и резервирате час за тест.
  2. Заповядайте в колежа за теста.
  3. Резервирайте конкретен период за участие в лятното училище.
  4. Подпишете документите за регистрация.
  5. Платете таксата за обучение.

Предвид непредсказуемото развитие на COVID пандемията и произтичащите от това правителствени решения, ще очакваме да заплатите таксата за обучение не по-рано от юни 2021 г. Мястото на курсиста е гарантирано, само след плащане на таксата за обучение.

Американският колеж в София ще изпълни всички мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, за да запази здравето на нашите ученици и техните семейства. Ако имате въпроси, свързани с нашата политика за COVID-19, моля, свържете се с административния екип на „Външни програми“.

СЪВЕТВАМЕ ВИ РАНО ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД, ЗА КОЙТО ИСКАТЕ ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕТЕТО СИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

Тестове за входящо ниво

Тестовете се провеждат само с предварителна резервация.Тук ще намерите информация за дните и часовете, в които провеждаме тестове за входящо ниво. Тестът се провежда в солежа и отнема около 15–ина минути. Той е разговорен. В по-високите нива учителят ще помоли курсиста да напише кратък текст. Поискайте обратна връзка от учителя в края на теста. Административният екип може да ви даде информация само в кое ниво е разпределен курсистът.

За да резервирате час за тест трябва да предоставите следната информация:
1) Име и възраст на детето;
2) Име на придружителя на детето, който ще го доведе на тест;
3) Входа, от който ще влезете в колежа – Младост или Малинова долина;

За да можем да потвърдим място за детето Ви в програмата, трябва да знаем резултата от теста и периода на участие.

Програма

Английски език
Сред приятели темите и историите от книгите оживяват. В нашето обучение децата са не само ученици, но и автори, и главни герои в приключения и проекти. Обучението по английски език е интензивно – 80 часа за четири седмици. Работата цели развиване на езиковите умения, създаване на умения за четене и писане, обогатяване на речника, повишаване на комуникативните умения на децата и създаване на реална среда за практикуване на езика.

Природни науки
Светът на науката е навсякъде около нас. Вълнуващо е, че естествено сме заобиколени от наука. Децата възприемат науката с любопитство и без страх. Те обичат природата и са истински заинтригувани от нейните живи същества и неживи материи.

В Американския колеж отвеждаме децата на пътешествие сред дивия живот на нашия парк и ги учим да го уважават и ценят. Голяма част от уроците ни се провеждат навън, където децата могат да наблюдават, да докоснат и да почувстват природата. Това е най-добрият начин да научат за нея.     

Изкуства
Голяма част от занятията ни са посветени на затвърждаването на вече придобитите езикови умения по спокоен и забавен начин чрез арт дейности, които насърчават децата да експериментират с различни форми на изкуство. Те изпълняват творчески задачи, развиват способността да се себеизразяват и се осмеляват да правят нови неща. Целта на заниманията по изкуства е да улеснят изучаването на английски език, да подкрепят емоционалното възприемане на езика, да стимулират творчеството и интелигентността и да обучават в толерантност и финес в общуването.

Театър
Участвали ли сте някога в театрално представление? Децата го обожават. Те са родени актьори. Театърът подпомага значително развитието на умения, от които детето Ви ще се нуждае през целия си живот. Говорене и поведение пред публика, работа в екип, презентационни умения са само част от уменията, които ще усъвършенстваме в часовете по театър. Наред с това, правенето на театър е истинско удоволствие и децата му се наслаждават.

Спорт
Спортните занимания дават богат избор за игри на открито и закрито. Със своя зелен парк и закрити спортни съоръжения колежът предоставя много възможности за спорт. 

Съобразено с индивидуалните възможности на всяко дете,предлагаме футбол, волейбол, баскетбол, софтбол, фризби, тенис на корт, бадминтон, тенис на маса. За по-малките организираме игри като топка над въже, народна топка, подвижни и сюжетни игри, щафетни игри, познавателни игри и гимнастика.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ДА ЗАПАЗИТЕ ОТРАНО МЯСТО ЗА ДЕТЕТО СИ - МЕСТАТА СЕ ЗАПЪЛВАТ БЪРЗО.

Контакти
Офис „Външни програми“
Работно време: (юли – септември) понеделник – петък и (октомври – юни) – понеделник - събота 
Тел.: + 359 2 974 41 44, 02 434 10 12, 02 434 10 10 
E-mail: courses@acs.bg