Лятно училище 2024

1 юли - 23 август 2024 г.

В лятното училище на Американския колеж, за деца на възраст от 6 до 14 години, се фокусираме върху използването на английския език чрез разнообразни забавни, интересни и практически дейности. Всяко занимание се ръководи от екип от учители с различен езиков и културен опит, които създават безопасна и радостна среда за всички участници, независимо от техните умения по английски език. Вярваме, че този позитивен и потапящ подход помага на учениците да научат езика по естествен начин, по същия начин, по който едно дете научава родния си език. Програмата на нашето лятно училище е разработена така, че да бъде интерактивна и приятна, с много забавни игри, интересни предизвикателства и възможности за общуване.

Тази година подобрихме лятната си програма в няколко основни направления:

  • осигуряваме на децата сутрешен сезонен плод по време на първата им почивка;
  • намаляваме броя на децата в групите с по-малки деца, с цел да увеличим индивидуалното отношение към всяко дете;
  • добавяме структуриран урок по английски език всеки ден, съобразен с темата, която ще бъде разглежда през съответната седмица;
  • осигуряване на информативен бюлетин в края на всяка седмица, съдържащ основните събития за изминалата седмица. 

Лятната програма е с продължителност 8 седмици, от 1 юли до 23 август 2024 г., от понеделник до петък, от 9:30 до 16:30 ч. Осигурени са всички материали, обяд, закуски и вода. Можете да запишете детето си за произволен брой седмици, които желаете, и не е задължително те да са последователни. Децата ще могат да се възползват от прекрасните учебни условия в колежа, от сигурността на медицинския екип, който е на разположение по всяко време, от хранителния обяд, осигурен от колежа, както и от парче плод сутрин и следобедна закуска, преди да се приберат у дома всеки ден. Всякакви диетични изисквания могат да бъдат удовлетворени, а общежитието на колежа приема ученици извън София.

Децата се разпределят в групи според възрастта им или според това в кой клас са. Вярваме, че децата се развиват добре в по-малки групи, където могат да създадат трайни приятелства и да получат индивидуално внимание от своите учители. Ако желаете детето ви да бъде групирано с вече съществуващ приятел на сходна възраст, моля, уведомете ни предварително и ние ще направим всичко възможно те да бъдат заедно.

Програма

Дейностите ни се разделят на две основни категории: дейности в класната стая с по-академична насоченост, включващи ежедневни уроци по английски език и физически дейности, които се фокусират повече върху движението.

"Академичните" дейности се провеждат в класните стаи, но при хубаво време могат да бъдат изнесени навън. Тези дейности се фокусират върху развитието на умения като критично мислене, емоционална интелигентност, самосъзнание, учтивост, споделяне и сътрудничество. Предметът може да бъде изкуство, математика, наука, история или каквото и да е друго, което предизвиква интереса на детето ви.

Дейностите "Движение" се провеждат навън (ако времето позволява) или в нашата спортна зала или танцово студио. Тези дейности са насочени към развиване на умения като дисциплина, работа в екип, уважение и спортсменство, както и пространствено осъзнаване. Стремим се децата да се чувстват уверени сами или в екип, да се състезават или просто да се забавляват.

Уроците по английски език имат за цел да предизвикат учениците да използват и надграждат съществуващите си знания по английски език. Всеки урок се фокусира върху конкретна задача, като например ролева игра, игра или проект. Това позволява на учениците да придобият реални умения, като същевременно си сътрудничат със своите приятели и се учат от тях. По-напредналите могат да помагат на приятелите си да се ориентират в игрите и дейностите, които ще превърнат изучаването на езика в забавно и незабравимо преживяване.

  Малки ученици Пораснали ученици

09:30 - 10:50

Дейности в класната стая Движение

10:50 - 11:00

Почивка

11:00 - 12:20

Движение Дейности в класната стая

12:20 - 13:10

Обяд

13:10 - 14:30

Дейности в класната стая Движение

14:30 - 14:40

Почивка

14:40 - 16:00

Движение Дейности в класната стая

16:00 - 16:30

Следобедна закуска

 

Как да се запишете за участие?

  1. Попълвате нашата регистрационна форма.
  2. Изпращаме ви необходимите документи за записване.
  3. Връщате ни документите попълнени и подписани с електронен подпис/по куриер/лично.
  4. Извършвате плащането към посочената в договора банкова сметка на колежа.

*В случай на запълване на местата в групата подходяща за вашето дете ще ви информираме своевременно след попълване на регстрационната форма.

Цени за Програмата

Брой седмици Цена в лева Брой седмици Цена в лева
1 седмица 840 лева 5 седмици 3 200 лева
2 седмици 1 580 лева 6 седмици 3 840 лева
3 седмици 2 220 лева 7 седмици 4 480 лева
4 седмици 2 760 лева 8 седмици 5 120 лева

* Всички учебни материали, преподаването, спортните занимания, храната са включени в цената.
** Всички цени са с включено ДДС.
*** Отстъпки (един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка)

  • 10% за студенти, които са участвали в курсовете на Американския колеж през учебната 2023-2024
  • 25% за второ и трето дете от същото семейство

 

Цена за настаняване в Общежитието на колежа

Цена на вечер (Понеделник - Петък, 4:30 ч. - 9:30 ч.) 120 лева

* Цената включва настаняване, закуска, вечеря и възпитател.
** Възможността за настаняване в общежитие е валидна САМО за месец Юли
** Цената е с включено ДДС.

Контакти

📞 02 974 4144
📧 courses@acsbg.org