Отборът на дванайсетокласниците от колежа се класира на 1-во място на Националното есенно състезание по физика

Колежаните се представиха отлично и индивидуално

Националното есенно състезание по физика е престижно съревнование, което включва задачи за напреднали, отвъд гимназиалната учебната програма по физика. Тазгодишното издание се проведе в Сливен на 12-13 ноември, за първи път присъствено от 2019 г. насам. Около 250 ученици от цялата страна се срещнаха, за да се състезават в пет различни групи според своята възраст.

По традиция участваха и ученици от колежа, чиито резултати и този път ги класираха високо и спечелиха нашите възхищения и поздравления:
12. клас:


1-во отборно място
Виктор Величков - 2-ро място индивидуално
Иван Гюлев – 3-то място индивидуално
Теодора Маринова – 2-ра награда индивидуално
Ивайло Камбуров – 2-ра награда индивидуално

11. клас:

3-то отборно място
Йоана Илчева – 2-ро място индивидуално

9. клас:

Боян Руженов – 3-та награда индивидуално

Всички участници от колежа постигнаха много добри резултати и са мотивирани да участват в следващото издание на състезанието. Поздравления заслужават и деветокласничките София Илчева, Александра Касърова и Виктория Стоянова, десетокласниците Калоян Димитров (само на точка от 3-та награда), Светослав Иванов, Николета Стойнова, Ема Янева и Стефани Найденова и единайсетокласниците Теодора Даскалова и Борис Топалов.

От името на всички преподаватели по физика и цялата Катедра по природни науки, поздравяваме участниците за техните постижения и както винаги сме готови да ги подкрепяме в пътя им към успеха!