FISSION 2023 е през март

Международният научен фестивал „FISSION” се организира от ученически екип от Американския колеж в София, под ръководството на д-р Красимира Чакърова, дългогодишен преподавател по физика в гимназията, както и с помощта на администрацията на колежа. 

През пролетта на 2023 ще се проведе деветото издание на фестивала, за първи път на живо след COVID-19 пандемията. Ежегодното събитие представлява конкурс, в който ученици от 5. до 12. клас представят свои академични проекти в сферите на математика, компютърни науки, биология и химия, физика и инженерство и екология. 

По време на „FISSION” участващите отбори биват оценявани от жури, съставено от експерти в съответната категория. Учениците получават сертификат за участие, а най-добрите проекти от всяка категория печелят специални награди.

В деня на фестивала се организират дейности като обиколки на учебния комплекс на училището, работилници, обща среща на ръководителите на отборите и други. Най-харесвани са лекциите на гостуващите професионалисти от научните звена на спонсорите ни. Накрая на събитието се обявяват и награждават победителите и участниците. 

Състезанието организира и поема разходите за нощувка в хотел на 24 срещу 25 март 2023 г. на отборите, пристигащи от места извън София, както и закуска, обяд и коктейл за всички участници и ръководителите им. Официален партньор на FISSION е Нов български университет.

Още за нас може да научите на сайта ни и в социалните мрежи Facebook и Instagram.

- Екипът на „FISSION” 2023