Близо 60 висши учебни заведения ще се представят на Изложението на университетите в Американския колеж в София

В събота, 4 май от 15 ч. до 17 ч., в рамките на Регионалния институт 2019 на Международната асоциация на Академични съветници по университетски прием (IACAC) Американският колеж в София ще има честта да бъде домакин на мащабно Изложение на университетите. В него ще участват близо 60 висши учебни заведения от Съединените щати, Канада, Обединеното кралство, Германия, Швейцария, Франция, Италия, Холандия, Австрия, Испания, Унгария, Белгия, Хонг Конг и Япония, включително Нюйоркски университет, Бременски университет „Якобс“, Градски университет в Хонг Конг и други. 

Университетските изложения представляват отлична възможност за бъдещите кандидат-студенти от Американския колеж и други водещи училища в България и Европа да установят контакт с официални лица от избрани висши учебни заведения, да научат повече за възможностите, които те предлагат и да зададат своите конкретни въпроси относно кандидатстване, прием и финансиране.

Такива събития дават възможност на  висшите учебни заведения да добиват задълбочена представа за следващите поколения студенти, техните нагласи, очаквания и предизвикателства, което спомага за гладкото протичане на кандидатстудентския процес и оптималното съвпадение между търсенията на студентите и университетите.

Изложението на университетите, което ще се състои в Спортната зала (Балона) на колежа от 15 ч. до 17 ч. на 4 май, е отворено за широката общественост, без предварително записване. Посетете официалната страница на IACAC за актуалния списък на участващите университети.