Научно изследване на ученички от колежа публикувано в престижно издание

Научна статия с автори дванадесетокласничките от колежа Михаела Цветкова и Ния Димитрова, под ръководството на преподавателката по биология д-р Ганка Динева-Димитрова, беше публикувана наскоро в списанието за научни изследвания от гимназисти Journal of Research High School. Статията със заглавие The Role of Epithelial Markers in Breast Cancer Metastasis: Systematic Review and Meta-Analysis представя статистически мета-анализ на маркери, свързани с рака на гърдата, като се обръща специално внимание на значението им като прогностични фактори. Освен с академичния си принос, документът е ценен и в качеството си на интелектуално стимулиращо четиво и е забележително постижение за двете авторки, които се занимават с изследването като извънкласна дейност. 

Поздравяваме ги за забележителното постижение! Тяхната всеотдайност и упорит труд и като резултат от тях, приносът за разбирането на тази критична област на научните изследвания, са наистина вдъхновяващи. Браво!
 
Запознайте се с изследването, което е част от издание vol 2023(2) на Journal of Research High School, стр. 353 - 371 или ТУК.