Американският колеж в София се включва в инициативата Щедър вторник

Американският колеж в София се включва в инициативата Щедър вторник, международно движение за благотворителност. Обучението в колежа се подпомага от щедри дарения от  завършили ученици, настоятели, родители и приятели на училището. Тяхната подкрепа предоставя възможността на една четвърт от учениците да получават финансова помощ. За да помогнем на учениците и техните семейства да позволят обучението си в колежа, всяка година фондонабираме и разпределяме близо 1 милион долара за намаляване на учебната такса. Подкрепете нашата мисия да предоставяме изключителни образователни възможности на нашите ученици. Направете своето дарение за фонда за финансова помощ на колежа тук



Иън Йейтс, преподавател по география в колежа, се присъединява към нашата кампания с призив да се подкрепи фонда за финансова помощ на училището. Учениците ни показват упоритост и устременост по време на пандемията и щедростта на нашата общност ще им помогне да продължат обучението си.

Kalina Kostova, an ACS Musical star from the Class of 2020, joins Giving Tuesday with a message for the ACS community. She highlights the importance of preserving the support system the College provides its students and alumni, an essential part of which is giving back to the community and thus ensuring the success of the current and future ACS students. 

За Гергана Василева от Випуск 1998 годините ѝ като ученичка в колежа са преобразяващи. От 2016 г. тя дарява средства в подкрепа на училището ежемесечно.

gergana-vassileva-giving-tuesday-testimonialpng

Първоначално връзката на д-р Студебейкър, част от Борда от 1980 г., с Американския колеж идва от тъста му, който е преподавал английски език в колежа от 1938 до 1942 г., и от президента на колежа Флойд Бляк, с когото се е запознал като студент. Д-р Студебейкър е сред хората, които вярват в мисията на колежа още в годините, през които той е бил затворен.