Колежът е домакин на връчването на отличията в ниво Бронз на „Международна награда на херцога на Единбург в България“

Във вторник, 18 юни, Американският колеж в София ще бъде домакин на церемонията по връчването на бронзовите отличия на „Международната награда на херцога на Единбург в България“. В аудиторията „Уитакър“ от 16:30 ч. изпълнителният директор на Наградата в България Любомира Велчева и президентът на колежа д-р Ричард Тъкър Юинг мл. ще връчат значки и сертификати на шестдесет и двамата български ученици, които успешно са завършили програмата в ниво Бронз.


„Международната награда на херцога на Единбург“ е програма за лидерски умения и личностно развитие, която работи повече от 60 години в над 130 държави. В България Наградата е достъпна от 5 години под патронажа на президентската институция. Във всички нива, които са с продължителност от 18 месеца за Злато до 6 месеца за Бронз, участниците предизвикват себе си в три направления: „Умения“, „Физическа активност“ и „Доброволчество“. Чрез дейностите, които учениците избират да извършват в трите направления и в допълнение Приключенското пътуване в края на програмата, те усъвършенстват избрани умения, развиват навици, постоянство и дисциплина, повишават физическата си издръжливост и посвещават време и усилия в полза на общността.


В началото на май четирима зрелостници от Американския колеж в София бяха отличени в ниво Злато на “Програмата”, а на церемонията във вторник осем колежани ще получат бронзови значки и сертификати.