Няма почивка за Клуба по роботика

От Дейвид Йорданов

Клубът по роботика на колежа наскоро участва в двете най-важни събития в областта на технологиите и роботиката в България. 

Форумът за стратегия в областта на роботиката, организиран от PARAi, представи примерни постижения в областта на автоматизацията и изкуствения интелект със специален фокус върху обещаващи местни стартъпи и проекти. 

Форумът за индустриални технологии, част от изложението Machtech & Innotech Expo, където иновациите също бяха ключови, се фокусира върху вече изградени решения, които могат да бъдат закупени със или без допълнителни разработки.

Трите робота на колежа Шаро, Стамат и Омниплантус, управлявани от членовете на Клуба по роботика на колежа, се приеха много добре както от опитни инженери, така и от посетители-неспециалисти. Всички бяха искрено заинтригувани и направо изумени от факта, че ученици стоят зад създаването на такива сложни джаджи. 

Членовете на Клуба по роботика посетиха двете събития с намерението да попият колкото се може повече знания, но и да повишат осведомеността за предстоящото и тази година състезание FIRST, на което мечтаят да участват отново. Нека всеки, който има интерес и желание да дари необходимите части или пък средства за участието на клуба в състезанието, да се свържете с Клуба по роботика или училището.

Следващото събитие в сериозно натоварения календар на Клуба е да участие като специален гост в Музейко за тяхното месечно издание на Maker’s Day: За деца-изобретатели.