"Мечти от по 30 стотинки" - новият брой на списание „Беседа“

Списание “Беседа” е ученическото литературно списание на Америаканския колеж, което се списва от клуба със същото име, който заедно с преподавателите по български език и литература Теодора Тодорова, Милка Гецковска, Малинка Тонова и Николай Тасев е редакционната колегия на списанието. “Беседа” излиза два пъти годишно - през зимата и в началото на лятото. Всеки брой има тема, която е и заглавие на броя. По темата учениците са предварително приканени да създадат текстове, в поезия и проза, а също и илюстрации, като избрана илюстрация украсява корицата на списанието. 

Миналия понеделник излезе зимният брой с тема "Мечти от по 30 стотинки!", тъкмо навреме за изпращането на зимата. Броят предлага поезия и проза на български и английски език, както и рубрики за нови книги и класики, филми и театрални постановки, ученически илюстрации и също интервю с музиканта Стоян Янкулов - Стунджи. Със свои оригинални творби на английски език в броя е представен и Клубът по творческо писане на английски език към колежа. 

Поздравления за трите ученички, които спечелиха първите три места на творческия конкурс "Мечти от по 30 стотинки!": Анна Дончева - първо място, Виктория Караиванова - второ място и Мария Шивикова - трето място! Поздравления и за дванайсетокласничката Теодора Митева, чиято илюстрация е на корицата! 

Поздравяваме и 15-имата ученици от екипа на списанието и техните ментори, учителите по български език и литература Теодора Тодорова, Милка Гецковска, Малинка Тонова и Николай Тасев. Специални поздравления и за президентките на клуб “Списание “Беседа”” Теодора Митев и Вяра Табакова и учителите, ръководещи клуба, за лидерската им роля в това начинание!

Вземете своя екземпляр от ученик от екипа на “Беседа”.