Прекрасен ден за почистване на Витоша

На 23 октомври, събота, близо 70 ученици и 10 преподаватели от Колежа се присъединиха към доброволците, които почистваха Природен парк Витоша.

Есенното издание на Дни на доброволчеството 2010 бе организирано от Американската търговска камара в България и Фондация Помощ за благотворителността в България. Стотици доброволци от различни компании и организации се включиха в различни проекти из цялата страна, един от които беше почистване на района около Драгалевския манастир на Витоша.

След като се събраха в подножието на Драгалевския лифт, учениците и учителите от Колежа се отправиха към манастира, където получиха конкретни инструкции от организаторите, бяха разделени на групи и насочени към различни райони. Няколко малки групи взеха лифта до местността Бай Кръстьо и събираха боклук, докато слизаха надолу по хълма. Други групи изчистиха отпадъците около паркингите и автобусните спирки в близост до манастира. Имаше и групи, които се заизкачваха нагоре по планината, за да комбинират почистването на Витоша с по-активна тренировка.

Денят беше прекрасен и слънчев; без нито едно облаче в небето. Единственото оплакване, което се чуваше от учениците, беше, че "няма достатъчно боклук"! Това от своя страна е добра индикация, че софиянци се гордеят с Витоша и се стремят да поддържат планината чиста.

Вече с нетърпение очакваме да дойде момента за пролетното издание на Дни на доброволчеството 2011. Очаквайте повече информация за предстоящото събитие на сайта на Колежа.

Тук можете да прочетете Благодарственото писмо от организаторите.