Класически концерт на Американския колеж – 2015

Деветото издание на Класическия концерт на Американския колеж в София се състоя на 26 март. Любителите на класическата музика се насладиха на 25 изпълнения на наши ученици.

Пианисти от 8. до 12. клас представиха популярни произведения от различни музикални стилове. Много от тях заслужават похвала за първото си участие в такъв формат, тъй като свирят на пиано отскоро като членове на Инструменталното студио с ръководител Милена Цолова. Програмата включваше и две песни, великолепно изпълнени от Реа-Христина Вътева и Георги Дончев.  Традицията от последните години публиката да бъде изненадвана с гост-изпълнител беше спазена и тази година:  преподавателят по английски език и литература Еймъс Ван Ди изпълни на гайда три популярни произведения.

Не на последно място, удоволствие на публиката доставиха прекрасните изпълнения на Хора на Колежа с диригент Илия Михайлов. По-долу може да гледате видеоклипове с някои от изпълненията в Класическия концерт. Снимки от събитието можете да разгледате във фотогалерията на сайта.

 

They Can't Take That Away From Me, изпълнява: Георги Дончев

Cantar, изпълнява: Хорът на Американския колеж

River Song, изпълнява: Хорът на Американския колеж