Сезон по футбол 2013/14

През 2013-2014 учебна година футболният отбор на девойките от Американския колеж в София имаше възможност да участва в три приятелски мача с два отбора - на Aнгло-Американското училище и Немската езикова гимназия.
След всичките усилия да намерим най-малко още един отбор и да се организира ACS OPEN този сезон, се оказа, че дамският футбол не е популярен в училищата в София.

Първият мач беше с Aнгло-Американското училище. Беше много оспорвана среща и логично завърши с резултат 1:1.
При втория мач с Немската езикова гимназия се разигра съвсем различен сценарий. От самото начало на мача и двата отбора започнаха с много атаки и с много пропуски и на двете врати. Но на финала спечелихме с резултат 4:0. Най-резултатни за нашия отбор бяха Антония Георгиева, 12. клас, Елена Костова, 12. клас, с два гола и Христина Йорданова, 10. клас.

През пролетта отборът на Колежа игра още веднъж с Немска езикова гимназия. Нашият капитан Антония Георгиева, 12. клас, и един от най-добрите ни играчи - Благовеста Димитрова, 12. клас, нямаха възможност да участват. Три дванадесетокласнички се включиха да помогнат на отбора - Велина Велева, Виолета Ивановска и Памела Вълкова.
Този мач беше по-труден, защото нашите опоненти търсеха реванш за загубата през есента и бяха подготвени по-добре. Но силата им бе достатъчно само за едно полувреме, в което успяха да отбележат само един гол, след като получиха 2 от нашия отбор. През втората половина на мача момичета от Колежа доминираха на терена и вкараха още 2 гола. Играта завърши с резултат 4:1. Голмайстори за ACS са Елена Костова, 12. клас с 2 гола, Калина Белчева, 12 клас - 1 гол и Велина Велева, 12. клас - 1 гол.

Бих искала да благодаря на всички ученици, които се посветиха на отбора през цялата учебна година и допринесоха за този успешен сезон. Това са дванадесетокласничките: Антония Георгиева (капитан), Анна Попова (капитан), Елена Костова, Благовеста Димитрова, Калина Белчева, Велина Велева, Виолета Ивановска, Памела Вълкова, и от 10. клас: Христина Йорданова, Никол Левакова, Елизабет Джамбазова, Весела Александрова, както и Изабела Николова от 9. клас.

Веселина Тепешанова, треньор на футболен отбор девойки