Наши ученици участваха в "Средногорски тътен"

Ученици от Колежа, доброволци към “Заедно в час”, бяха поканени да участват в първото издание на фестивала “Средногорски тътен”. Фестивалът е организиран от учители от програмата. Основната му цел е да покаже съчетаването на елементи от настоящата поп-култура и образованието в опит да се разширят хоризонтите на местната общност, и в частност на младите хора от Златица, Пирдоп, Челопеч, Мирково и Чавдар.

Ученици от различни училища (предимно от София) взеха участие в събитието. Tехните демонстрации на различни извънкласни дейности привлякоха любопитни родители и ученици от местните училища.

Учениците от Колежа изиграха ключова роля за успеха на фестивала. Клубовете по изкуство и по правене на сапун, както и доброволци от „Заедно в час“, бяха поканени да организират  работилници за извънкласна дейност. Като част от съвместен проект на учениците на Американския колеж и учениците на Агро-техническата гимназия в Златица, нашите възпитаници представиха създадени от тях плакати по темата „Решаване на проблеми в общността“. 

В салона на читалището двама дванайсетокласници от Колежа представиха възможностите за кандидатстване в чужди универитети и отговаряха на специфични въпроси от аудиторията. Учители и представители на „Заедно в час“ оцениха високо представянето на нашите колежани и отправиха към тях покана за участие в следващото издание на фестивала.