Американският колеж в София с модерна техника в часовете по природни науки

През пролетта на 2014 г. организация „Американски училища и болници в чужбина“ (ASHA) одобри финансиране за желани от Катедрата по природни науки разнообразни артикули като част от щедро финансиране на няколко проекта на Колежа от есента на 2012 г.

Артикулите бяха закупени от компании, световноизвестни с качеството на предлаганото от тях училищно оборудване - Carolina, Nasco и Vernier. От септември 2014 г. започнахме да получаваме поръчаното и вече използваме новото оборудване.

Лабораторията по биология е снабдена с нови 17 микроскопа, комплекти за дисекция, препарати за микроскопски предметни стъкла, специалната кутия за предметни стъкла, както и много модерни технологични сензори. С тази покупка става възможно бързото измерване на различни параметри, свързани с качеството на водата, човешката физиология, йоноселективни измервания и други практически упражнения и експерименти.

Оборудването, което получихме за Лабораторията по физика, дава възможност за експерименти в областта на оптиката и механиката, както и за спектроскопски измервания и наблюдения. Новите придобивки към комплектите за електростатика и магнитно поле ще обогатят разнообразието от опити.

Лабораторията по химия получи аспиратор по последна технология, вентилационни шкафове за съхранение на химикали, спектрофотометър и други материали.

Последно в списъка, но също много вълнуващо, е подвижната IT лаборатория.

Катедрата по природни науки получи и 46 таблета  (ASUS Transformer Book T100), един нов принтер (Xerox) и скeнер. Използваме таблетите за проучвания в час, симулационни лабораторни упражнения, обработка на данни и много други приложения на информационните технологии.

Всички учители по природни научки са ентусиазирани да включват все повече експерименти в уроците си. По този начин ще помогнат на учениците си да развият ключови за модерното обучение по природни науки изследователски умения.  

 


Финансирането от ASHA направи възможно закупуването и на 46 нови таблета за часовете по природни науки в Колежа.

 

На снимката горе: Единадесетокласници използват новия спектрофотометър в час по химия.

Повече снимки от часовете по природни науки с новото оборудване можете да намерите във фотогалерията на сайта.