Церемония по дипломирането на Випуск 2015

Тазгодишната церемония по дипломирането отбеляза специален момент не само за Випуск 2015, но и за Президента на Американския колеж в София д-р Пол К. Джонсън. Преди пет години и зрелостниците, и д-р Джонсън, пристъпиха прага на колежа за първи път. В затрогваща реч Д-р Джонсън сподели радостта си от възможността да наблюдава как учениците растат и се превръщат в отговорни и вдъхновени млади хора, и ги поздрави за уважението, което винаги са демонстрирали към успехите и постиженията на съучениците и приятелите си.

Към публиката се обърнаха още  д-р Уитакър, председател на Борда на настоятелите, и г-жа Тами Палчиков, аташе по въпросите на културата и образованието, Посолство на САЩ в България. С тържествено слово по случай дипломирането към зрелостниците се обърна г-н Васил Терзиев, изпълнителен директор „Иновации“ в Progress.

По традиция като част от церемонията бяха раздадени и специалните награди на отличилите се дванадесетокласници. Александра Драганова получи наградата Ъруин Т. Сандърс за служба в полза на обществото, а Лора Белчева - Маргарет Р. Сандърс за принос към живота на учениците в колежа. Наградата за отличен успех беше присъдена на Аделина Иванова. Йоана Петрова и Стефан Пацов получиха наградата Флойд Бляк за трудолюбие, честност, уважение, отговорност и любов към учението.