Математически успехи

Надпреварата Пролетни математически състезания се състоя в периода 27-29 март в Бургас (за 4.-8. клас) и Варна (за 9.-12. клас). Това е едно от най-важните и сериозни състезания в страната, тъй като резултатите от него определят кои ученици ще влязат в отборите за Балканската олимпиада по математика и Младежката балканска олимпиада по математика. В Пролетни математически състезания участват всички силни състезатели от математически гимназии. 

Сред осмокласниците Йоана Николова спечели първо място с пълен брой точки; Златомир Папазов постигна пети по сила резултат, а Симона Барокова – осми. Отборът на 8. клас се класира четвърти, като успя да изпревари всички отбори с изключение на тези на Софийската математическа гнимназия, Първа частна математическа гимназия  и Природо-математическата гимназия в Бургас.

В 9. клас Иван Иванов спечели първа награда.

В 10. клас Иван Ганев и Христо Папазов спечелиха първи награди. Наред с това Иван Ганев се класира за финалното квалификационно състезание за селекцията на българския отбор за Балканската олимпиада по математика и за българския отбор за Всерусийската олимпиада. Резултатите на Иван от това състезание му осигуриха място в отбора на България за Всерусийската олимпиада.

В 11. клас Недялко Брадинов спечели втора награда.

В 12. клас Радостина Калайджиева спечели втора награда.

Поздравяваме всички участници за отличните им резултати!

Още едно важно състезание се проведе през пролетната ваканция - Националният кръг на олимпиадата по математическа лингвистика се състоя на 2 и 3 април в гр. Троян. Нашият представител - Валентина Михайлова (12/1) се представи отлично и зае четвъртото място сред дванайсетокласниците. Браво, Валентина!