Надежда Иванова спечели Харвардска книга-награда

Харвард клуб България награди единайсетокласничката от колежа Надежда Иванова с Книга на Харвард.

Носителите на приза се определят ежегодно сред около 2000 училища по целия свят, а на национално ниво наградата се дава от местните клубове на завършилите университета Харвард.

Сред причините да бъде наградена Надежда са, че е спечелила престижна стипендия за лидерски лагер в САЩ и че доброволства в детския научен център “Музейко.” В момента тя завършва година на учебен обмен в престижното училище Пенингтън.

Петър Алексиев, който пое поста президент на Харвард клуб България от випускничката на Американския колеж Мария Попковачева, каза: "Освен силни академични постижения, участия в състезания, дебати и други учебни проекти, се обръща внимание на лидерския потенциал на кандидатите и участията им в различни извънкласни занимания в областта на науката, спорта, изкуство, доброволческа дейности и др.“ Според оценителите за наградата тази година кандидатите са били „силни, ярки, забележителни млади хора, за които тепърва ще чуваме не само в България. Те имат потенциал да променят света към по-добро място за живеене.“

През 2016 г. наградата спечелиха Кристия Навущанова и Бояна Атанасова от колежа.