Обучение в полза на обществото в 8. клас

Единадесетото издание на проекта на осмокласниците „Обучение в полза на обществото” приключи успешно. 200 ученици от 39-то СОУ в кв. „Младост“ получиха оригинални книжки с приказки, написани и илюстрирани от осмокласниците ни под напътствието на преподавателите от Катедрата по английски език в осми клас.

Нашите ученици работиха по двойки, но им помагаха и децата от 39-то СОУ, които бяха посетени от осмокласниците ни няколко пъти през февруари и март. Краят на тазгодишния проект бе отбелязан на 25 март с гостуването на всички второкласници, третокласници и четвъртокласници от 39-то СОУ в Колежа. Най-напред малките ни гости се порадваха на няколко приказки, изиграни от наши осмокласници на сцената на аудитория „Уитакър”. После всички посетиха стаите на 8. клас в „Сандърс Хол“, където получиха специално написаните за тях приказки, както и сувенири и лакомства.

За поредна година за реализацията на проекта получихме огромна подкрепа от Orange Center. Специални благодарности на Силвия Слабова и на колегите й от Orange Center - “Граф Игнатиев”.