Участие на Колежа в Софийското състезание по лека атлетика

Отборите по лека атлетика на юношите и девойките от Американския колеж постигнаха големи успехи на Софийското състезание по лека атлетика миналата седмица.

Юношите се разминаха с една точка от третото място и заеха четвърто място сред десетте участващи отбора. Тази година беше позволено участието и на професионални атлети, което направи постиженията на юношите ни още по-ценни.

В индивидуалните състезания младежите спечелиха три медала – бронзов медал за Кирил Крънчевна 100 m, бронзов медал в дисциплината 4x100 m щафета за отбора ни в състав Виктор Брайков, Владимир Тюркеджиев, Кристиян Кокинов и Кирил Крънчев, както и сребърен медал за Кристиян Кокинов на 400 m бягане. Другите членове на отбора Веселин Неделчев, Калоян Тенев и Димитър Вангелов също спечелиха точки за отборното състезание.

Отборът на девойките участва за първи път. В отбора ни влизат само девойки от 8. и 9. клас, но те се представиха много добре и заеха шесто място от общо 10 участващи отбора. Като част от отбора се състезаваха Ния Добрева, Спасиана Димитрова, Надежда Иванова, Теодора Борилова, Борислава Николова, Марта Колева и Лилия Вълчева. Всички те спечелиха точки за отборното състезание и допринесоха за успеха на отбора.

 

На горната снимка, отляво-надясно: Кирил Крънчев, г-жа Тепешанова, треньор на отборите по лека атлетика, и Кристиян Кокинов

 

Отборът по лека атлетика на момичетата с г-жа Тепешанова