Пролетно финансиране 2020

И ние, като вас, обичаме блестящи идеи. А още повече обичаме осъществени идеи. Затова най-много обичаме Фонда за ученически дейности.

От шест години насам Фондът отпуска средства за осъществяването на блестящите идеи на ученици от колежа. Пролетната сесия на Фонда се състоя на 19 февруари в Медийната зала. За финансиране в рамките на 500 лв. кандидатстваха 11 ученически проекта, дейности и зрелостни проекти.

Фондът е обща инициатива на завършили колежа и родители на настоящи ученици. Тази година съпредседатели са ветераните в тази дейност Никол Левакова ‘16 и Гергана Раковска. Освен тях, комисията, която разгледа кандидатстващите проекти, включваше още председателя на РУА Елена Онбрайт и секретаря Евгения Селвелиева, както и представители на Ученическото правителство, офиса на Декана и Офиса за развитие.

Няколко проекта, вече получили финансиране на есенната сесия, кандидатстваха за още - FISSION, Откритият шампионат по дебати, Симулацията на Европейския съд по правата на човека, Модел ООН, Наследството на народа. Някои проекти, макар и звучащи вълнуващо (Шоу на талантите, я помахай на хората!), имаха нужда от още премисляне преди да заслужат финансиране. Едно нещо обединяваше всички кандидати - чудесните им презентационни умения. Силно и ясно послание, впечатляващо владеене на публиката и отказът от разтягане на локуми ще им послужат в безброй ситуации оттук нататък. Браво, презентатори!

Сега идва трудната част. Одобрените проекти ще трябва да изминат всяка стъпка от изпълнението, управлението и отчитането на дейността си. Така се осъществяват блестящите идеи и ние сме щастливи, че вървим по този път с вас.