Наш ученик в световен футболен клуб

Осмокласникът Владимир Николов отскоро е в Американския колеж в София, но вече е постигнал особена популярност, благодарение на едно постижение на футболното поле.

Той бе поканен на проби в Лацио – клубът, печелил шампионски титли на Италия и на Купата на носителите на купите (КНК) на УЕФА.

Владимир прави първите си стъпки в спорта вдъхновен от баща си - професионален футболист. На осем години момчето започва да тренира в Славия, а днес е капитан на отбора на ФК "ДИТ." Наблюдател на Лацио го забелязал на контролна среща за националния ни отбор. Италианецът поканил момчето да тренира една седмица на тяхната база.

Владимир сподели колко са го впечатлили условията там. Разположена извън шумния и натоварен Рим, базата разполага с няколко затревени и изкуствени терена, хотелски комплекс и фитнес съоръжения. Другите момчета впечатлявали с физическата си форма - някои изглеждали почти като зрели мъже. Приели го добре и той бързо се сближил с тези, които говорели английски.

Едно от различията, с които се сблъскал Владимир, била скоростта, с която се изпълняват всички упражнения. Никой не чакал да спреш и да обмислиш възможностите. Имало изисквания за начина на разиграване и нямало право на грешки.

Сега Владимир отново е в колежа, където тренира и учи усилено за края на своя първи срок. Той очаква да получи рапорт за представянето си в Италия. Нетърпелив е да се запознае със силните и слабите си страни според Лацио, както и какво и как трябва да подобри. И дали това ще доведе до бъдеща работа с шампионския клуб.

Макар че, ако зависеше от него, моментално би отишъл в Реал Мадрид.

 

Материалът излиза, благодарение на интервю, взето от Борислав Димитров – треньор на футболния отбор на Американския  колеж в София