Доброволна ваксинация срещу COVID-19 в Американския колеж в София

Як бъди, в училище ходи!

Днес, по време на традиционния Ден на учителите и родителите, Американският колеж в София проведе и кампания по доброволно ваксиниране на желаещи ученици, преподаватели и родители срещу COVID-19. В рамките на 5 часа първа доза от ваксината Pfizer-BioNTech получиха повече от 100 членове на нашата общност. 

„Колкото повече ученици ваксинираме сега, толкова по-голям шанс имаме да защитим училището от по-сериозно разпространение на вируса и да продължим с присъственото обучение до края на учебната година.  Приканвам ви да подкрепите общността ни в тази кампания.“ – коментира президентът на колежа Д-р Ричард Т. Юинг-младши. 

Към септември 2021 г., преподавателите и членовете на администрацията в колежа, които са преболедували COVID-19 през последните 6 месеца и/или са завършили своя имунизационен цикъл, са 70.2%. При учениците 16% са получили и двете дози на ваксина против COVID-19, а 18,5% са прекарали болестта през последните 6 месеца. 

Американският колеж в София приканва всички ученици, преподаватели и родители, които все още не са се ваксинирали, да се възползват от възможността за поставяне на първа доза от Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 по време на втората част от кампанията в края на октомври. Желаещите могат да се обръщат към училищния лекар д-р Антоанета Георгиева за консултация и записване.