Клуб "Ние се грижим" и ACS събраха 183 кутии с подаръци за домовете за деца

Една от многобройните Коледни инициативи в Американския колеж беше кампанията Merry Box-mas ("Коледа в кутия"), организирана от клуб „Ние се грижим“. Целта на мероприятието беше да се съберат и занесат коледни подаръци на деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 3 до 7 години. С щедрите дарения на ученици, учители и служители, както и с подкрепата на Родителско-учителската асоциация, членовете на клуб „Ние се грижим“ раздадоха подаръци на следните места:

- Дом „Другарче“, гр. Варна – 37 кутии;
- Дом „Хисарлъка“, гр. Кюстендил – 26 кутии;
- Дом „Надежда“, с. Гурково - 30 кутии;
- Дом „Св. Иван Рилски“, гр. София – 16 кутии;
- Дом „Надежда“, гр. София -11 кутии;
- Дом „Юрий Гагарин“, гр. Ямбол – 26 кутии;
- Център за временно настаняване в гр. Девин – 15 кутии;
- Дом „Слънце“, гр. Каспичан – 22 кутии.

Внушителната бройка от 183 подаръка обаче далеч не можеше да се сравни с обичта и грижата, които децата почувстваха на Коледа. Инициативата предизвика много радост в малките деца и сълзи в очите на възрастните. Merry Box-mas беше една от онези щедри кампании, чрез които Коледният дух се усети по-силно както в нашето училище, така и от онези, които най-много се нуждаеха от него.

По-долу прилагаме две извадки от благодарствени писма, които направиха членовете на клуб „Ние се грижим“ още по-нетърпеливи да подемат нови инициативи, които ще доставят радост на много деца, лишени от родителски грижи.

Т. Кръстева, директор на Дом „Другарче“, гр. Варна:
„Екипът на Дом „Другарче” и Центърът за настаняване от семеен тип – Варна изразяват своята гореща благодарност към учениците, учителите и членовете на администрацията на колежа за изключителната ви идея да зарадвате децата с настъпващите Коледни празници. Дарените с много обич от вас играчки, хигиенни и образователни принадлежности и лакомства дадоха възможност на нашите деца да се почувстват обичани и щастливи.”

А. Иванова, директор на дом „Св. Иван Рилски”, София:
„Ръководството на детския дом изразява благодарност от свое име и най-вече от името на децата от дома за прекрасните подаръци... В навечерието на най-светлите християнски празници искрено ви благодарим и ви желаем много здраве и успехи!”

Силвия Русева и Велислава Цветкова
Ръководители на клуб "Ние се грижим"

На снимката: Деца от дом "Слънце", Каспичан с подаръците от Колежа