Елизабет Джамбазова спечели трета награда на международен художествен конкурс

Горди сме да обявим, че творбата на Елизабет Джамбазова 10/6 спечели трета награда на международен конкурс за рисунки на тема „С очите си видях бедата”.

Творбата й вече спечели първо място на регионалния конкурс през месец май. В настоящия кръг произведението на Елизабет се конкурираше с картини на ученици от България, Европа и Азия. Показаните картини изобразяваха интересни идеи за заплахите и бедствията в съвременния свят. Най-впечатляващи бяха тези от Индия и Малайзия, които се отличаваха с ярки цветове и интересни композиции.

На официалната церемония присъстваха посланиците на Пакистан и Сърбия, заместник-министърът на външните работи на България, както и деца и преподаватели от различни райони на България.

Американският колеж в София се гордее с успеха на Елизабет, чиято творба беше наградена от престижно жури, съставено от известни преподаватели от Художествената академия, Министерство на образованието и ръководството на Двореца на децата.

Това е признание за усилената работа и отдадеността на учениците от Колежа и тяхната преподавателка г-жа Ния Дечева в часовете по изобразително изкуство.