Олимпийци по природни науки от Американския колеж на среща с президента г-н Плевнелиев

На 29 януари 2015 г. се състоя Четвъртата годишна олимпийска среща на националните отбори по природни науки с президента Росен Плевнелиев. На срещата присъстваха и двама представители на Американския колеж: дванадесетокласникът Константин Карчев, носител на сребърен медал от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, и Иван Иванов от 9. клас, носител на сребърен медал от VIII Балканска олимпиада по информатика за ученици младша възраст. 

Младите учени бяха поздравени от президента г-н Плевнелиев в Централната зала на Националния археологически музей. Беше отбелязано, че с всяка изминала година броят на спечелените от българските ученици медали се увеличава: само за изминалата година отборите ни завоюваха 61 медала и седем почетни грамоти по астрономия, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия. Г-н Плевнелиев не пропусна да поздрави и преподавателите на българските олимпийци за тяхната дългогодишна упорита работа.

Освен Константин Карчев и Иван Иванов, друг наш възпитаник с високо постижение през миналата година е Виктор Кузманов, който е носител на бронзов медал от международната олипиада по физика през юли 2014. Виктор се дипломира през май 2014 година и в момента е студент в Кеймбридж.

Източници:

 

www.president.bg

www.vesti.bg

America for Bulgaria Facebook page

 

На горната снимка: Константин Карчев показва на г-н Плевнелиев медала си.

 

Иван Иванов - вторият на снимката отляво-надясно. Снимка: www.president.bg

 

Виктор Кузманов (първият отляво-надясно) с Националния отбор по физика. Снимка: "Америка за България"